Webdesign voor 300 euro?

Webdesign voor 300 euro?

Webdesign voor 300 euro, natuurlijk waarom niet! We horen af ​​en toe van geïnteresseerden: “Ik heb er daar een die het voor 300 euro doet” of minder, soms zelfs onder de hand. Bij zo’n aanbod moet je je als toekomstige website-exploitant afvragen waarom deze website maar 300 euro kost? In de regel komen aanvragen van bedrijven die weten hoe ze een prijs moeten berekenen.

Willen we dus een prijs van 300 euro behouden, dan houden we exact 252,10 euro na belasting over. Het reguliere uurtarief op het gebied van webdevelopment is 60 – 120 euro/uur, afhankelijk van de grootte van het bureau. Freelancers zijn iets goedkoper, maar de prijs komt hier ook niet onder de 45 euro/uur.De ontwikkeling van een website neemt enkele uren in beslag, wat opgedeeld is in advies, ontwikkeling van schermontwerp en implementatie van de site tot en met oplevering.

Hier zitten we al op ongeveer 50 – 80 uur voor een normale website met ongeveer 8-10 subpagina’s. Laten we nu de nettoprijs van 252,10 euro van onze “goedkopere webdesigner” nemen en delen door het gemiddelde van 65 uur dat gewoonlijk nodig is om een ​​normale website te maken. We zouden dus een uurtarief van 3,88 euro / netto bereiken, het uurloon bij Amazon in Leipzig is ~ 6,89 euro (St.-Kl.I) [1]. In de regel valt de “goedkope webdesigner” voor dergelijke prijzen terug op gratis kant-en-klare lay-outs, die in de meeste gevallen achteraf niet worden aangepast aan de klant. Doe gewoon een kleine test in uw omgeving. Neem bijvoorbeeld eens contact op met websitesvoormkb-ers.nl, die wel eerlijke prijzen hanteerd.

In de regel zit het werk voor een webdesigner van 300 euro erop bij de oplevering van de website. Aan het eind van de dag staat u er alleen voor om wijzigingen aan te brengen in uw aanwezigheid op het web en moet u diep in de buidel tasten voor wijzigingen die later plaatsvinden.

Hier laten we u een kleine lijst zien van het maken van een website:

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek en het overleg met de klant kan 2-3 uur duren. Hier hebben we zoveel mogelijk informatie en ideeën van de klant nodig om de totstandkoming van het schermontwerp zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Daarnaast wordt er uitgebreid geadviseerd over wat de klant nodig heeft en wat hij daadwerkelijk nodig heeft.

De layout

Een website-ontwerp maken dat de klant aanspreekt, is vaak moeilijker dan je denkt. Normaal gesproken maken we maximaal 4 schermontwerpen, dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de omvang. Gemiddeld heb je ongeveer 6-8 uur nodig voor een individueel schermontwerp, afhankelijk van de inspanning en omvang van de opdracht. Op weg naar de juiste indeling moet ook rekening worden gehouden met overleg met de klant voordat het afgewerkte ontwerp definitief wordt geaccepteerd. Dit vereist meestal correctiewerk, dat op zijn beurt enige tijd kan duren. Al met al zijn er alleen al voor de afgewerkte lay-out 30 – 40 uur nodig. Ook hier bieden wij de mogelijkheid van een indeling uit ons portfolio. Nadat u een van onze portfolio-indelingen heeft gekozen, passen we deze individueel aan uw huisstijl aan.

De implementatie

Nadat de opmaak in het grafische programma is afgerond, begint de uitvoering van het grafische ontwerp voor de website. Dit varieert meestal van website tot website, afhankelijk van de eisen van de klant. Met een normale (xHTML) website gaat dit vrij snel. Wat niet tot de scope van de werkzaamheden behoort is het bewerken van ruw materiaal (onbewerkte beelden) en eventuele programmeerwerkzaamheden zoals contactformulier, gastenboek etc. De werkdruk inclusief overleg met de klant ligt gemiddeld rond de 15 voor een website met 8 – 10 pagina’s – 20 uur.

Dus de website is in theorie klaar … Als het punt “veranderingen” er niet was geweest!

De veranderingen

Nu is er zo’n 45 – 60 uur aan de website gewerkt en in theorie is het dan al af. De klant komt echter meestal met zinnen als: “Ik heb het liever anders” of “Zou jij dat ook niet kunnen?”! Een website kan naar wens worden uitgebreid, waar wij uiteraard al rekening mee houden zowel bij de conceptie als bij ons eerste advies. Deze veranderingen tellen op tot nog eens 10 – 15 uur. In individuele gevallen zijn de wijzigingsverzoeken van de klant echter zo ingrijpend en onvoorzien, dat door de klant gevraagde wijzigingen de website als een kaartenhuis in elkaar storten en u in feite weer bij de eerste stap moet beginnen. Maar dat brengt dan wel extra kosten met zich mee. Dit is ongeveer hetzelfde als wanneer je tegen een metselaar zou zeggen nadat hij de muur die je wilde hebben had opgetrokken en volledig had gepleisterd: “Ik heb liever de rode stenen in plaats van de bruine”. Zou dit gratis zijn?

De conclusie

Tot de volledige voltooiing van een website die ook uw bedrijfsfilosofie weerspiegelt, die u bevalt en die technisch up-to-date is en voldoet aan de geldende normen en webregels, zijn 65 – 75 uur werk snel voorbij. Eerlijk gezegd, met een netto uurloon van 3,88 euro als zelfstandige “goedkope webdesigner” vraagt ​​dit om een ​​faillissement en sta je weer alleen met je website van 300 euro.

Webdesign voor 300 euro?
Schuiven naar boven