Online shop

Online shop

Het primaire doel van een online winkel is duidelijk: bedrijven bieden goederen en diensten aan op internet om deze aan klanten te verkopen.

92% van alle internetgebruikers koopt nu producten online. Online winkelen op het gebied van kleding (55%) is vooral populair in Europa, gevolgd door elektronica (21%) en entertainment (15%). Online winkels zijn soms complexe systemen. Het geautomatiseerde bestelproces stelt hoge eisen aan de wettelijk conforme verwerking van de bestel- en klantgegevens, evenals aan de technische beheersbaarheid. Functies, kwaliteit, keuze van technologie en tijd zijn de factoren voor online winkelprijzen. Functies als facturatie, inlogfunctie, notificaties per e-mail, retouren, verwerking en, handig, gebruikersanalyse. Een koppeling met een goederenbeheersysteem (ERP) of klantbeheerprogramma (CRM) is vaak noodzakelijk. Professionele webshops worden gecreëerd met behulp van winkelsystemen zoals Magento, WooCommerce, Shopware of Shopify. Maar ook een wordpress website laten bouwen kan een goede en goedkope oplossing zijn, want wordpress is modulair uit te bouwen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Wat kost een professionele webshop

Wat zijn uw behoeften en wat zijn uw doelen? Een webshop is meer dan alleen de gebruikersinterface van een klassieke bedrijfswebsite. Het ontwerp van een webbased, doordachte e-commerce oplossing met een goed functionerende interface naar merchandise management moet goed doordacht zijn.

Voorbeelden webshop kosten

  • Kleine winkels kunnen worden ontwikkeld vanaf € 5.000 tot € 15.000. Als ontwerp wordt meestal een sjabloon gebruikt; Je zorgt zelf voor orderacceptatie en productonderhoud.
  • U kunt een individuele webshop met design en merchandise management laten ontwikkelen vanaf € 10.000,-.
  • Kwalitatieve winkeloplossingen met veel interfaces, slimme zoekfuncties en veel meer kosten tussen €30.000 en €200.000
  • E-commerce-oplossingen van grote bedrijven met interfaces naar SAP en getoond als meertalige winkels kunnen soms € 200.000 kosten

Bedrijven vertrouwen op online winkelbureaus die geschikt zijn voor winkelsystemen en -vereisten. Eisen aan het systeem worden samen met het bureau uitgewerkt en alle belangrijke interfaces en processen worden in kaart gebracht langs de klantreis. Dit soort projectplanning en -uitvoering begint dus bij minimaal € 7.000,- voor een professionele oplossing.

Naast de kosten voor ontwikkeling zijn er kosten voor productonderhoud, ontwerp, juridische zaken, domein & hosting evenals verzending & retouren. Afhankelijk van de grootte van de webshop zijn er maandelijkse kosten van tien tot enkele duizenden euro’s voor hosting, het onderbrengen van websites op de webserver van een Internet Service Provider (ISP). De marketingkosten voor een online shop zijn ook relevant voor de projectplanning. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aanzienlijk deel van online marketing zoals social media marketing en zoekmachine marketing (SEA).

Online shop
Schuiven naar boven