Hoe je elke badkamer kunt verfraaien met simpele trucs

Badkamer

Als je badkamer je niet bevalt, heb je maar twee opties: hem vanaf nul renoveren of werken met wat er al is. Badkamerdesigner Alexander Leopold vertelt je hoe je met 5 simpele trucs je persoonlijke droombadkamer kunt vormgeven zonder verbouwingswerken.

Van huurappartementen en renovatieprijzen

Op de vraag wat ze het liefst zouden willen voor hun huis, geeft meer dan de helft van de Duitsers aan dat ze vooral een wellness-oase als badkamer wensen. Voel je hetzelfde?

Tegelijkertijd hebben maar weinigen van ons het geluk zich een complete badkamerrenovatie te kunnen veroorloven: of het nu is omdat uw huisbaas u geen toestemming geeft om een ​​renovatie uit te voeren – of omdat u simpelweg niet over de financiële middelen beschikt om doen.

Maar wat als u geen complexe renovatie nodig heeft om van uw badkamer een wellness-oase te maken? We vroegen veteraan badkamerontwerper Alexander Leopold wat hij denkt dat je kunt doen om je badkamer te verfraaien zonder een klusjesman in te schakelen.

Meer licht is altijd mogelijk

Stel jezelf de vraag: hoeveel lichtbronnen heb ik in mijn badkamer? Het juiste antwoord zou moeten zijn: minstens twee!

  • Een basisverlichting: Dit is meestal de plafondverlichting – deze verlicht de ruimte. Een dimbare lichtbron doet wonderen doordat hij kan worden aangepast aan uw verlichtingsbehoeften, afhankelijk van het tijdstip van de dag of, gedimd, een beetje romantische flair uitstraalt.
  • Spiegelverlichting: Je moet jezelf goed kunnen zien voor de badkamerspiegel – harde schaduwen en schemering zijn hier een no-go. Zijlampen zijn hiervoor het meest geschikt.
  • Indien mogelijk, accentverlichting om verfijnde kamerverlichting te creëren. Dit kan variëren van eenvoudig kaarslicht in de hoek van het bad, tot kastverlichting, tot gimmicks zoals LED-water.

Als je daglicht hebt, moet je daar zoveel mogelijk gebruik van maken. Verwijder indien mogelijk gordijnen en stickers van het raam en plaats geen grote planten ervoor die het licht blokkeren. Met het juiste licht ben je ook niet gedwongen om alleen maar omringd te zijn door witte muren in je badkamer: “Als je ze maar voldoende verlicht, kun je heel goed donkere, rijke en mooie kleuren gebruiken in de badkamer.” omdat: Hoe meer daglicht u kunt gebruiken, hoe beter. Help in geval van nood met uw badkamerspiegel om het licht te vermenigvuldigen.

Kleur in de badkamer wordt onderschat

Tel het aantal kleuren in je woonkamer en dan die in je badkamer. Hoe groot is het verschil?

Geen wonder dat ook Alexander Leopold pleit voor meer “moed om te kleuren”. Hoe kan de badkamer een plek worden waar we ons goed voelen als we omringd zijn door muren die licht maar kleurloos zijn? Er zijn drie eenvoudige ideeën om kleur toe te voegen aan uw badkamer:

Muren

Hoe kleur je de badkamermuren het beste? Hiervoor zijn vele mogelijkheden, waarvan we alleen de drie meest populaire willen noemen:

  • Behang – modern vliesbehang voelt ook goed aan in de badkamer. De keuze is eindeloos. En als je niet een hele muur wilt behangen, zijn losse stroken, zogenaamde borders, ook geschikt.
  • Natuurlijk kunt u uw tegels ook kleur geven, of dat nu met tegelkleuren of tegelstickers is
  • Foto’s, galerijen en gekleurde lijsten – de laatste een ontwerpidee van Alexander Leopold: “Sommige uitgerekte lijsten van verschillende afmetingen, bedekt met latexverf, resulteren in mobiele gekleurde vlakken voor de muren, die ik dan ophang als foto’s.”

Tegels kunnen zoveel meer dan wit alleen – en tegelstickers zijn ook weer eenvoudig te verwijderen: ideaal voor huurwoningen!

Planten

Ook al is groen niet je favoriete kleur, kamerplanten zijn een verrijking voor elke badkamer. Zelfs badkamers zonder ramen kunnen worden uitgerust met planten die weinig zonlicht verdragen – laat dan de deur gewoon openstaan. De meest gemakkelijk te verzorgen badkamerbewoners zijn:

Schoenmakerspalm (Aspidistra): heeft nauwelijks licht en weinig water nodig
Geluksveer (Zamioculcas): hoe minder licht, hoe donkerder de bladeren – ze overleven nog steeds
Enkelbladig (Spathiphyllum): overtroeft met edele witte bloemen en houdt van een hoge luchtvochtigheid – wat wil je nog meer?

Niemand zegt dat je een hele tuin in de badkamer moet planten. Een boeket vriendelijke bloemen is ook voldoende.

Decoratie

Van handdoeken in verschillende kleuren, tot vakantieschelpen, tot kaarsen, kandelaars en bloemenvazen ​​- we weten zeker dat je nog meer kunt bedenken. Decoratie maakt de badkamer een beetje als een woonkamer.

Hoe je elke badkamer kunt verfraaien met simpele trucs
Schuiven naar boven