Heb je echt een smartwatch nodig?

Heb je echt een smartwatch nodig?

Betaalbare smartwatches zijn al enkele jaren op de markt. Maar er is altijd discussie over of ze echt zin hebben in het dagelijks leven. In de sport heb je bestaansrecht. Dat geeft echter nog geen antwoord op de vraag of ze meer zijn dan een gimmick in het dagelijks leven. Ze bieden enkele handige functies. U hoeft niet meer op uw smartphone te kijken om een ​​nieuw bericht te lezen of de titel van het nummer dat momenteel wordt afgespeeld te achterhalen. Maar wat kunnen smartwatches nog meer? In dit artikel willen we erachter komen.

Smartwatches in de geneeskunde

Wie nu een smartwatch koopt, koopt niet zomaar een gimmick. Hij doet hoogstwaarschijnlijk iets goeds voor zijn gezondheid. Moderne smartwatches zijn in staat om bepaalde lichaamsfuncties te monitoren, zoals de hartslag. Er zijn in de toekomst nog veel meer functies denkbaar die smartwatches interessant gaan maken voor het grote publiek.

Op een gegeven moment zullen smartwatches van Samsung en Apple op betrouwbare wijze naderende beroertes kunnen detecteren. Daarnaast hebben moderne smartwatches een functie om de bloeddruk te meten en te registreren. Als hier een probleem is, kunnen de horloges dit vroegtijdig detecteren en de drager waarschuwen. Daarnaast kan via smartwatches zeer snel een noodoproep worden gedaan.

Smartwatches in de sport

Hartslagmeters zijn een populaire gadget voor veel sporters. Hierdoor kunnen ze hun prestaties beter beoordelen en ontdekken wanneer ze hun limieten bereiken. Daarnaast is een hartslagmeter een goede manier om te zien hoe langdurig trainen het lichaam beïnvloedt. Een ander belangrijk punt is de mogelijkheid om een ​​smartwatch met een eigen simkaart te gebruiken. Deze kan dan bijvoorbeeld gedragen worden tijdens het joggen zonder dat je een eigen smartphone mee hoeft te nemen. Hierdoor kun je je eigen prestaties volgen zonder dat je je mobiele telefoon in je zak hoeft te stoppen.

Als je graag gaat wandelen, kun je ook verstandig een smartwatch gebruiken. Er zijn enkele applicaties die niet alleen de routeplanning overnemen, maar ook de huidige locatie, de hoogte en het weer op het display tonen. Dit maakt de smartwatch tot een praktische gadget voor de volgende wandeling. Dragers moeten er echter rekening mee houden dat de batterijduur van een smartwatch beperkt is bij continu gebruik. Plan de smartwatch dus niet langer dan een dag in zonder dat je hem kunt opladen. Overigens kun je in onze Top 5 Smartwatches ook zien welke oplaadtijd een smartwatch heeft.

De optiek van de smartwatches

Wie in het verleden een klassiek luxe horloge zoals een Rolex of een Patek Philippe heeft gedragen, zal waarschijnlijk niet zo snel overgehaald worden om een ​​smartwatch te kopen. Er zijn ook enkele smartwatch-modellen die erg elegant zijn en een aantrekkelijk ontwerp hebben. Maar in de ogen van deze doelgroep komen ze simpelweg niet in de buurt van een klassiek polshorloge. Wie in het verleden geen vaste drager van horloges is geweest, kan daar met een smartwatch verandering in brengen. Veel mensen kiezen ervoor om geen horloge om hun pols te dragen omdat het geen meerwaarde biedt.

Maar met de voortgaande ontwikkeling van smartwatches zou het dragen van horloges interessant kunnen worden voor een geheel nieuwe doelgroep. Omdat horloges hun dragers nu zeer doorslaggevende voordelen bieden. Zo kun je in een vergadering bijvoorbeeld even de berichten of e-mails checken en kijken of er iets belangrijks was.

Overigens kunnen smartwatches ook een modern accessoire zijn, zeker voor jongeren. Er zijn horloges van veel verschillende fabrikanten, zodat er voor elke smaak een passend model te vinden is. Bij sommige smartwatches zie je op het eerste gezicht niet eens of het een klassiek horloge is of niet.

Heb je echt een smartwatch nodig?
Schuiven naar boven