De beste tuinmeubelen

Tuinbank

Het terras of de gezellige patio vormen het hart van elke tuin. Daar horen ook de juiste meubels bij, die niet alleen weerbestendig en comfortabel moeten zijn, maar ook praktisch en naar jouw smaak. Hier kom je te weten wat belangrijk is en hoe je een keuze maakt die je jaren later nog inspireert.

Wilt u uw tuin schoonmaken of ervan genieten?

U dient deze belangrijke vraag te beantwoorden voordat u tuinmeubelen koopt. Omdat de zorgvereisten van hout en kunstmatige materialen enorm verschillen. Ook bij hout zijn er gradaties die het resultaat zijn van de weerbestendigheid van individuele houtsoorten en die een belangrijk criterium vormen bij de beslissing. Kies je voor onderhoudsvriendelijke en robuuste 4 seasons outdoor meubelen, dan profiteer je van een grote keuze in verschillende designs. Een rotan tuintafel is bijvoorbeeld erg stijlvol en praktisch, want hij is volledig weerbestendig en zal ook in de winter niet beschadigen. Wie optimaal van zijn tuin wil genieten en zich na het werk wil ontspannen, moet bij de aankoop van tuinmeubelen vooral letten op onderhoudsvriendelijke materialen. Wat op geen enkel meubelstuk in de tuin mag ontbreken, zijn goed gevulde kussens. Om te voorkomen dat ze nat worden als het regent, moet je ze in een weerbestendige kist opbergen – die ook als extra zitplaats kan worden gebruikt.

Hout met natuurlijke bescherming tegen weersinvloeden

Als je hart klopt voor massief hout, betekent dat niet automatisch dat je je vrije tijd moet besteden aan het verzorgen van je tuinmeubelen. Eikenhout is bijvoorbeeld een goede keuze omdat dit hardhout al zijn eigen weerbescherming heeft. Naaldhout moet worden vermeden vanwege de onderhoudsinspanning, omdat het geen erg lange levensduur heeft zonder een droog winterverblijf en regelmatige impregnering. Bij eikenhout moet u weten dat het behoud van de kleur gebaseerd is op regelmatige behandelingen met olie. Maar ook het patina dat zich zonder verzorgingsoliën ontwikkelt is mooi en betekent geen waardevermindering van massief eiken meubelen op het terras Massief eiken of teak meubelen, maar ook rotan en polyrotan zijn aanbevolen materialen voor onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen. Welke stijl je voorkeur heeft, is echter puur een kwestie van smaak.

Met een nieuwbouw is er volop ruimte voor de droomtuin

Om een ​​knusse droomtuin te creëren hoeft u niet per se een parkachtige woning met enorme afmetingen te hebben. Het is veeleer belangrijk hoe u de beschikbare ruimte verdeelt en dat u al het noodzakelijke werk in de juiste volgorde start. In de meeste gevallen is er geen bovengrond op de bouwplaats, wat essentieel is voor plantengroei en een weelderig gazon. Dit is geen probleem, want u kunt de grond bestellen bij een speciaalzaak of laten bezorgen en strooien door een hovenier. Als u de aanleg van paden, terrassen en verhardingen van tevoren plant, bespaart u geld en heeft u aanzienlijk minder teelaarde nodig dan bij een volledige voorbereiding. Conclusie: De beste tuinmeubelen worden niet gekenmerkt door hun stijl, maar door hun bijzondere eigenschappen. Stevige en onderhoudsvriendelijke materialen verdienen de voorkeur, anders besteedt u veel tijd aan het onderhoud van de meubels. Of u nu de voorkeur geeft aan rustiek design, modern, minimalistisch of modern tuinmeubilair, u kunt individueel beslissen op basis van de geplande totaalindruk van uw woning. Het is belangrijk dat je waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid.

De beste tuinmeubelen
Schuiven naar boven