Corsica

Corsica

Deze wandelfreak wordt elk laat voorjaar met hetzelfde probleem geconfronteerd: de drang om een ​​lange bergtocht te maken – zonder sneeuwschoenen (!) – wordt bijna ondraaglijk, maar de serieus te nemen binnenlandse wandelpaden staan ​​allemaal nog onder druk. een stevige deken van sneeuw. Voor de volgende keer heb ik een tip die te realiseren is zonder een inspannende langeafstandsvlucht: bestemmingen Corsica.

Dit eiland is als het ware de redding voor uitgeputte wandelaarszielen. Enkele van de hoogste toppen in het binnenland van het eiland zijn ver boven de 2000 meter en schijnen daarom in het late voorjaar nog wit. Maar ook op lagere hoogten kan de bergliefhebber zijn behoefte aan beweging volledig uitleven.

Wilde kusttochten met bijna sprookjesachtige rotsformaties en permanent zicht op de glinsterende blauwe zee, lange wandelingen door dennenbossen, berkenbossen en geurige macchia tot aan ontzagwekkende rotsarena’s en stille bergmeren – het aanbod aan tochten, vooral in het noordwesten en in het centrum van Corsica is voldoende voor meerdere vakantieweken.

Zwemmen onder de waterval

Een absoluut bijzonder kenmerk van Corsica zijn echter de natuurlijke poelen, die het kristalheldere bergwater op tal van plaatsen in de rotsen heeft gegraven. Door te baden in de vaak smaragdgroene (maar ook in de vroege zomer nog ijskoude) waterpoelen kan de ene of de andere wandeltocht van een hoogtepunt tot een ultieme natuurbelevenis worden opgewaardeerd.

Als klap op de vuurpijl is er meestal een waterval als fotomotief. De combinatie van water en rots is in ieder geval in vele fascinerende varianten te bewonderen op het eiland.

Bij het plannen van een rondreis moet met één ding rekening worden gehouden: de reis met de auto duurt lang en in ieder geval altijd langer dan verwacht. Omdat de kustwegen bochtig en schijnbaar eindeloos zijn, zijn de wegen naar de bergen soms smal maar minder druk.

Varkens op Corsica

Maar de avontuurlijke rijervaring verrast vaak – in ieder geval in het begin – met de uitzichten op het landschap en het vakmanschap van de wegenbouw. En ook al wordt de heenreis af en toe vertraagd door vrij rondlopende koeien, geiten of varkens (!), de amusementsfactor van het geheel is altijd hoger dan de zenuwfactor.

Over de locatie (of locaties) van de accommodatie moet je goed nadenken – want zoals gezegd rijd je niet zomaar halverwege het eiland naar de wandelparkeerplaats. Bij terugkomst wil je immers tijd hebben om te genieten van de Corsicaanse keuken op een van de vele prachtige panoramische terrassen van een restaurant of om weg te kwijnen bij de prachtige zonsondergang op het strand.

Eén eiland – vier luchthavens

Iedereen die op de wegen van Corsica rijdt, zal snel begrijpen waarom het op drie na grootste eiland in de Middellandse Zee vier luchthavens heeft, geloof het of niet. Afhankelijk van het seizoen zijn deze met een rechtstreekse vlucht vanuit Zürich of Basel in ruim een ​​uur te bereiken. Voor wandelaars die het noordwesten of het Centro rond Corte, Calvi of Ajaccio willen verkennen, is Bastia soms geschikt om te landen.

Corsica
Schuiven naar boven