40 uur in Doha

40 uur in Doha

Doha ligt aan de Perzische Golf en is de hoofdstad van het emiraat Qatar, waar ook het WK 2022 op het programma staat. daarheen komen

We wilden onze herfstvakantie op Zanzibar doorbrengen. De goedkoopste vlucht was met Qatar Airways, maar alleen met een tussenstop van 8 uur op de luchthaven van Doha. Om deze reden hebben we besloten om een ​​tussenstop op te nemen en twee nachten in Doha door te brengen.

Klimaat

Voordat u het tot maximaal 20 graden afgekoelde luchthavengebouw verlaat, dient u uw warme trui uit te trekken. Anders is de hitte bijna ondraaglijk en de stoffige noordwestenwind is geen verademing. De neerslag is minder dan 100 mm per jaar en regen is daarom uiterst zeldzaam.

Visa

45 dagen voor vertrek hief Qatar de visumplicht op voor reizigers uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en 77 andere landen. Sinds 8 augustus 2017 mag je tot 90 dagen visumvrij blijven.

+QATAR gratis tussenstop en +QATAR ultiem

Sinds medio dit jaar bieden Qatar Airways en Discover Qatar +Qatar Ultimate Stopover-pakketten aan in samenwerking met de Qatar Tourism Authority. Met de afschaffing van de visumplicht en het stopover-programma probeert Qatar met succes mensen te stimuleren een tussenstop te maken. Als je maar één nacht in Doha verblijft, mag je dankzij het programma gratis slapen; twee nachten in een 4- of 5-sterrenhotel kost US$ 100/kamer. Per kamer kunnen slechts twee volwassenen en één kind worden ondergebracht, daarom hebben we twee kamers geboekt bij Souq Waqif Boutique Hotels. Na boeking hebben we het hotel rechtstreeks een bericht gestuurd en gevraagd om een ​​onderling verbonden kamer. Hoewel ons op dat moment geen geschikte kamer kon worden beloofd, kregen we bij aankomst een upgrade naar twee deluxe kamers met een tussendeur.

Bezienswaardigheden bekijken

Museum voor islamitische kunst

Ontworpen door sterarchitect I.M. Het is ontworpen en geopend door Pei in 2008 en beschikt over een uitgebreide kunstcollectie van wapens, boeken, textiel en historische artefacten uit de hele Arabische wereld, waarvan een groot deel persoonlijk toebehoort aan de emir van Qatar. Het museum biedt ook een van de beste uitzichten op de skyline van Doha’s West Bay. Vanwege de terugkeer van de emir uit New York op de dag van ons bezoek was het museum helaas gesloten.

Soek Waqif

De Souq Waqif is een typisch Arabische markt en geeft het gevoel dat de tijd hier in de laatste of voorlaatste eeuw heeft stilgestaan. Dit is niet helemaal waar, aangezien van 2006 tot 2008 alle gebouwen die na 1950 zijn gebouwd, zijn gesloopt en in traditionele stijl zijn herbouwd. Overdag is er niet veel te beleven in de souq, dus je kunt de markt het beste vroeg in de ochtend of beter nog in de avond bezoeken. In het donker, met de oosterse geuren en de stromende regen waan je je eigenlijk in een sprookje uit 1001 Nacht. Meer attracties

Er zijn bijna geen grenzen aan de mogelijkheden in Qatar. Naast 4×4-safari’s in de woestijn zijn er nog vele andere musea om te verkennen, zoals de archeologische vindplaats Al Zubarah, die op de Werelderfgoedlijst staat, of Pearl-Qatar (restaurants en winkels). Kleding

In het islamitische Qatar dragen, op enkele uitzonderingen na, alleen buitenlandse vrouwen niet-traditionele kleding (volledige sluier). Kleine meisjes dragen dezelfde kleren als westerse kinderen. Qatar omschrijft zichzelf als zeer tolerant ten opzichte van westerse toeristen en hun kledingstijlen, wat naar onze ervaring ook het geval is (hotpants en tanktops zie je regelmatig onder Europese toeristen). Toch wordt westerse vrouwen aangeraden om hun schouders en knieën te bedekken en geen te strakke kleding te dragen.

Eten in Doha

Perzisch, Indiaas, Pakistaans of toch liever het Amerikaanse fastfood van Mc Donalds? Als het op eten aankomt, is er zeker iets voor iedereen in Doha, en dat alles tegen redelijke prijzen. Als je van een Europees ontbijt houdt, raden we een bezoek aan het pas geopende La Patisserie aan.

40 uur in Doha
Schuiven naar boven